eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Wat is een app ontwikkelaar?

Een app ontwikkelaar, ook wel app-developer genoemd, is een ICT-specialist dat apps ontwikkeld voor smartphones en tablets. De apps die hierbij ontwikkeld worden zijn speciaal bedoeld voor mobiele gebruikers en dus niet voor de standaard websites. De reden hiervoor is dat een app vooral gemaakt wordt op basis van het gebruikersgemak. Dit verschilt op zowel mobiele- als desktopapparaten en vereist andere ontwikkelvaardigheden. Dit komt omdat websites vaak niet volledig geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Op dit moment zijn er veel grote ondernemingen die al gebruik maken van een eigen app.

Wat doet een app ontwikkelaar?

Allereerst zal een app ontwikkelaar in overleg moeten gaan met een opdrachtgever. Ieder opdrachtgever heeft namelijk zijn eigen wensen en behoeften als het aankomt op een eigen app. Ten tweede dient een app ontwikkelaar hier goed te luisteren en op basis daarvan een gedegen plan van aanpak te maken. Deze kan vervolgens besproken worden met de opdrachtgever en na goedkeuring kan de app ontwikkeld worden. Naast het ontwikkelen van de app zal een app ontwikkelaar ook bezig blijven met het up-to-date houden van de app.

Op weg naar de toekomst

Desktops maken plaats voor steeds meer mobiele apparaten en tablets. Apps hebben daarom zeer zeker een rooskleurige toekomst. Voor ondernemingen betekent dit dat het hebben van een goede app uitermate belangrijk gaat worden. Wanneer een bedrijf niet een app laat bouwen kan het zomaar voorkomen dat er klanten en omzet misgelopen wordt. Op dit moment zijn het nog vooral de grote ondernemingen die gebruik maken van een eigen app. De reden hiervoor is dat het laten ontwikkelen van een app nog relatief duur is. Aan de andere kant dient een onderneming rekening te houden met het volgende: een app kan ook een inkomstenbron zijn. Enkele voorbeelden zijn door gebruik van reclame in de app of door klanten te laten betalen voor gebruik van de app.