eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Secretaresse worden?

Een opleiding secretaresse volgen via Fabius Opleidingen kan al in de maand oktober. In totaliteit ben je net iets langer dan een jaar aan het studeren. Gedurende dertien maanden zul je op locatie begeleid worden. In kleine groepen krijg je ‘ouderwets’ klassikaal les. Dit betekent in de praktijk een goede samenwerking tussen docent en cursist. Daarnaast zal je thuis aan de slag gaan met een kleine hoeveel opdrachten. Fabius Opleidingen staat bekend als een heel goede leermeester. Alle leerbenodigdheden zullen aan bod komen om met vlag en wimpel te kunnen slagen.

Een tweeledige opleiding

Binnen deze opleiding zul je opgeleid worden voor twee vakgebieden. Tijdens het eerste en langste gedeelte zul je leren voor administratief medewerker. De stof die hierin wordt behandeld, is een belangrijke basis voor het beroep secretaresse. Het is dan ook niet mogelijk om de eerste negen maanden over te slaan. Of een vrijstelling te verkrijgen. Na deze periode zal het werkveld van een secretaresse uitgediept worden. De beide onderdelen worden afgesloten met een examen. Wat zal de toekomst jou brengen met een diploma secretaresse op zak?

En dan ben je secretaresse

Als secretaresse gaat er een wereld voor je open. Er zijn namelijk veel plekken waar ze dringend behoefte hebben aan een waardevolle assistent. En je hebt de keuze om je verder te specialiseren. Wist je dat het beroep algemene secretaresse het meest wordt uitgeoefend? Dat klinkt natuurlijk heel logisch en dat is het ook. Maar veel mensen willen ook directiesecretaresse worden. Een specifieke tak in het werkveld en minstens zo bijzonder als werken in een ziekenhuis. Als medisch secretaresse zul je wel nog even in de boeken moeten duiken. Enige medische kennis is hiervoor noodzakelijk.