eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Is beleggen in zilver verstandig?

In steeds meer gevallen wordt zilver gezien als grondstof en niet als edelmetaal. Het mooie aan zilver is dat het beide is, grondstof en edelmetaal. In de toekomst zal zilver best wel eens op gelijke voet kunnen komen te staan met goud. Dit natuurlijk geen zekerheid, maar de vraag naar zilver in producten zal alleen maar meer worden. Zilver kopen is daarom zeker geen domme zet en kan nog wel eens lucratief uitpakken. Goud blijft bovenaan staan, maar om zilver helemaal weg te zetten is niet slim om te doen. In deze tijden van onzekerheid kun je gecombineerd handelen in goud en zilver om een stukje toekomst zeker te stellen.

Zilver kopen

Mogelijk een goed rendement in de toekomst met zilver

In 1873 heeft men besloten dat zilver niet meer behoort tot de monetaire betaalmiddelen. Je hoort weinig mensen over zilver kopen, in tegenstelling tot het kopen van goud als waarde belegging. Zilver kopen is een relatief goedkope belegging die in de toekomst wel heel erg waardevol kan worden. Beleggen in zilver kan in de toekomst je leven compleet op zijn kop zetten. Vroeger was de prijs van zilver gekoppeld aan de goudprijs, beiden metalen werden gebruikt als geld. Voor de handel werd zilver gebruikt, goud voor internationale betalingen en grote investeringen. Het gebruik van vooral goud werd steeds vaker door geldezels vervangen.

Zilver kopen

Waarde van geld

Tegenwoordig wordt de waarde van geld gebaseerd op vertrouwen, wettelijke afspraken en schulden creatie. Banken creëren geld uit het niets, al het geld wat in omloop is wordt gebaseerd op onbetaalbare schulden verpest. De elite worden rijker en rijker, de gewone bevolking wordt alleen maar armer en heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Overheden zien liever niet dat burgers goud of zilver kopen, dit geld kan tenslotte ook in de economie worden gestopt.