eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Duurzame betonlook tafel

De eettafel is vaak een van de grootste eye-catchers in de woonkamer. Vaak is dit een van de meest gebruikte meubelstukken. Het is daarom ook erg belangrijk dat de eettafel niet alleen mooi maar ook erg praktisch is. Een beton cire tafel is dan ook niet alleen erg stijlvol maar ook zeer praktisch en hygiënisch. De betonlook creëert een warme, robuuste en stoere uitstraling. Perfect voor een natuurlijke en huiselijke sfeer. 

Het materiaal is krasbestendig, voegloos en vloeistof afwerend. Perfect om alles wat een eettafel te verduren krijgt aan te kunnen.Echter is het goed onderhouden van je beton cire tafel van groot belang. Dit voorkomt slijtage waardoor de tafel langer meegaat maar de tafel blijft ook een stuk langer mooi, zo kan je zo lang mogelijk van je meubel genieten,

Hoe wordt beton cire toegepast op tafels?

Beton cire komt oorspronkelijk uit frankrijk en bestaat uit kiezelstenen (voor de textuur), zand en hars. Op het eerste gezicht lijkt normaal beton sprekend op beton cire (en andersom). Het grootste verschil tussen de twee is dat beton cire veel dunner aangebracht kan worden een meer waterdicht is dan gewoon beton. Dit maakt het gewicht ook een stuk minder zwaar. Zo zijn beton cire meubelen eenvoudig te plaatsen en bieden een strakke uitstraling en stevigheid. Beton cire is dus een stuk praktischer en eenvoudiger dan het gebruiken van normaal beton. Zelf kun je ook een beton cire tafel maken door een grote houten plaat te bedekken met beton cire. Om deze plaat vervolgens om tafel poten te bevestigen.

Een beton cire tafel schoonhouden

Om de tafel zo goed mogelijk te onderhouden is het van belang om deze goed schoon te maken mocht er wat gemorst worden. Dit voorkomt het intrekken van olie- , vuil- en vloeistof vlekken. Gebruik geen scherpe of grove voorwerpen op de beton cire tafel , dit kan namelijk de waterdichte coating beschadigen. Vaak is het voldoende om het blad af te nemen met water of wat groene zeep. Let op dat je geen zure of bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt.