eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

6 pragmatische  tips voor externe optimalisatie van je website

hulp bij externe optimalisatie

 Je website beter vindbaar maken hangt af van verschillende factoren. Hier lees je 6 bruikbare tips hoe je de hulp bij externe optimalisatie maximaal kunt gebruiken. Pragmatische SEO hints die je website hoger laat ranken op middellange termijn en hun effect niet gaan missen. Een stand van zaken.

 Tip 1: Gebruik de gepaste zoektermen

Als je je website wil gaan optimaliseren, zal je eerst een onderzoek moeten uitvoeren welke zoekterm het beste bij je webpagina past. Enkele jaren geleden kon je er achter komen via de Google keyword tool, maar deze hulp bij externe optimalisatie heeft ruimte moeten maken voor een nieuwe gereedschapskist. De zogenaamde Google Keyword Planner. Je kan er enkel gratis gebruik van maken als je een Google Adwords account aanmaakt. Een alternatieve oplossing. Je tikt bij Google een zoekwoord in en meteen krijg je een waslijst met diverse zoekopdrachten.

hulp bij externe optimalisatie

 Tip 2: Brainstorm over je titelpagina

Wanneer de zoekterm in je ‘page title’ staat, zal de pagina beter gaan opvallen in de Google zoekmachine. Maak echter niet de fout om teveel zoektermen in de titelpagina vol te proppen.

 Tip 3: Ga zorgvuldig te werk met de meta description

De metatag wordt door de zoekmachines getoond in de resultaatpagina’s. Omdat Google niet meer dan 160 tekens tekst laat zien, inclusief spaties, mag je dit aantal niet overschrijden. Voor elke pagina van je website maak je een aparte meta description. Het is de ideale hulp bij externe optimalisatie.

 Tip 4: Verspreid de zoekterm doorheen de hele pagina

De zoekterm moet uiteraard in elke pagina tevoorschijn komen. Om het beste resultaat te bekomen, kan je best in de eerste 100 woorden van de betrokken pagina de zoektermen verschillende keren verspreiden.

 Tip 5: De tekstlengte van je pagina

Tegenwoordig wordt een tekst met plus minus 1500 woorden als de ideale lengte van een pagina aanzien. De grootte van de content bepaalt de SEO optimalisatie. Maak wel dat de tekst wordt onderverdeeld in alinea’s van maximum 4 tot 5 regels, opgesmukt met koppen en tussenkopjes.

 Tip 6: De rol van externe linkbuilding

Wanneer andere websites naar je website linken, maakt Google een soort evaluatie dat deze pagina belangrijk is. Op die manier scoor je automatisch hoger in Google. Het vergt misschien wat tijd om externe links naar je website te verzamelen, maar het is meer dan de moeite waard.