eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Lees hier meer over de financiering van een bedrijf

financiering van bedrijf

De financiering van een bedrijf, daar komt heel wat bij kijken.
Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) is een advieskantoor die hierbij zeer goed kan helpen. Dit bedrijf is in 1983 opgericht en heeft inmiddels meer dan 30 kantoren door heel Nederland. Zij kunnen helpen met jouw droom waar te maken, om een eigen bedrijf op te starten. Samen maak je een startersplan en dat is wel fijn om hier niet alleen voor te staan.

Omdat ik al een tijd bezig was om een eigen bedrijf op te starten, heb ik mij overal al een beetje laten voorlichten. Vaak kwam ik bij adviseurs, maar daar leek het wel dat alleen hun eigen belang het beste was.

financiering van bedrijf

Goede begeleiding gekregen

Iedere ondernemer moet zich aanmelden bij KvK. Doe je dit niet, dan mag je ook geen handel hebben. Omdat alles nieuwe voor mij was, heb ik de hulp ingeroepen van een adviseur. Deze is werkzaam bij het bovengenoemde bedrijf. Want je kan geen onderneming beginnen als er geen ondernemingsplan is geschreven. Hierin staat wat voor een soort bedrijf je op wilt starten en hoe je dit allemaal op wilt gaan zetten. Tevens moet hierin staan wat je ermee wilt bereiken en wat jouw doel is. Een belangrijke vraag, die je hier ook in moet verwerken, is wat moet of zal het bedrijf jou gaan opleveren. Allemaal belangrijke zaken die zeker niet mogen ontbreken in dit ondernemingsplan. Wanneer ik dit hier allemaal lees, denk ik, doe ik even, maar in de praktijk gaat dit even iets anders. Daarom heb ik de hulp van een adviseur ingeschakeld. Deze heeft hier ervaring mee en kan mij goed helpen.

Een financiering aanvragen

Het heeft heel wat tijd gekost om een goed ondernemingsplan in elkaar te zetten. Natuurlijk heb ik daarbij geweldige hulp gekregen van de adviseur, die werkzaam is bij Claassen, Moolenbeek en Partners. Nadat ik met deze adviseur rond de tafel ban gaan zitten en alles besproken hebt, omtrent mijn eigen onderneming, kwam mijn droom steeds dichterbij. Een onderneming op papier uitwerken is niet het ergste, maar je moet ook de middelen hebben om deze droom waar te kunnen maken. Middelen in de vorm van geld. Een financiering kan hierbij helpen, maar ook daar moet je jet nodige van weten. Niet elke bank wil aan een nieuwe ondernemer een lening verstrekken. Het is een groot risico, omdat niemand in de toekomst kan kijken. Daarom is een goed ondernemingsplan een must om een bank te kunnen overtuigen om jou een financiering te geven.

financiering van bedrijf

Mijn eigen bedrijf openen

Na mijn inzet en die van de adviseur kan ik dan eindelijk mijn droom uit laten komen. De bank heeft een goedkeuring gegeven en mij een financiering gegeven. Hiermee kan ik mijn bedrijf gaan opzetten en heb ik een buffer om de eerste maanden mee door te komen.

Door de geweldige steun van CM&P is mijn droom dan eindelijk waarheid geworden. Mijn bedrijf is al geopend en langzaam druppelen de eerste orders naar binnen.