eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Wat doet een agv systeem?

AGV 4

Misschien heb je de term agv systeem wel eens eerder gehoord, misschien ook niet. Welke van de twee het ook is, agv’s hebben sowieso een rol gehad in jouw leven. De laptop of telefoon die je nu gebruikt, je matras of de onderdelen van je meubels zijn waarschijnlijk op een gegeven moment verplaatst door een agv. Alle producten die wij gebruiken in ons dagelijks leven zijn namelijk meerdere malen verplaatst en langs verschillende fabrieken en opslagplaatsen geweest voordat ze de vorm kregen waar ze zich nu in bevinden. En zelfs in de eindvorm hebben ze vaak nog een lange weg afgelegd voordat ze bij jou terecht zijn gekomen.

Wat is een agv?

Agv staat voor Automatisch Geleide Voertuigen. Dit wil zeggen dat een agv volledig onbemand en zonder menselijke hulp taken uit kan voeren. Een agv is voornamelijk een transportvoertuig, en wordt ingezet om spullen te verplaatsen. Ze doen eigenlijk wat een mens en een palletmover samen doen; ze kunnen pallets vol spullen en zo een groot gewicht van de ene plek naar de andere brengen. Bij opslagcentra, fabrieken en transportbedrijven spelen deze systemen een grote rol en zijn ze al snel onmisbaar. Omdat ze onbemand werken, kunnen er veel minder mensen in zulke bedrijven werken en kan het bedrijf meer winst maken. 

Toekomst van de agv

Wellicht dat agv systemen in de toekomst bij alle transportvoertuigen te vinden zullen zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de bagage naar en van vliegtuigen brengen en spullen op en van lopende banden in fabrieken tillen. Er wordt waarschijnlijk op dit moment al gewerkt aan het verbeteren van agv systemen en bij veel bedrijven gekeken naar hoe ze deze systemen kunnen inzetten. De meeste bedrijven hebben namelijk namelijk met producten te maken, of het nou het ontwikkelen van producten is of het gebruiken van producten. Zelfs een advocaten bedrijf kan bijvoorbeeld een agv gebruiken om stapels papieren aan bewijs te verplaatsen van de opslag naar het kantoor.