eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Stressballen laten bedrukken? Geen stress met deze tips

bedrukte stressballen

Merchandise is een goede manier om je merk te promoten. Het is ook een belangrijke manier om een goede indruk achter te laten bij potentiële klanten en doelgroepen. Merchandise kan als langdurig effectief marketinginstrument fungeren dat jarenlang een blijvende indruk achterlaat. Bedrukte stressballen zijn hier een goed voorbeeld van. In dit artikel bespreken we vijf tips om je te helpen succesvolle merchandise te laten bedrukken.

Kies een goede materialen

De kwaliteit van de materialen die je gebruikt is cruciaal. Er zijn veel verschillende soorten merchandise om uit te kiezen, waaronder t-shirts, poloshirts, mokken, tassen, paraplu's en meer. Kies het materiaal dat past bij de gelegenheid en bij je bedrijf. Zorg er ook voor dat het materiaal van hoge kwaliteit is, zodat je merchandise lang meegaat en de drukkwaliteit behouden blijft.

Ken je doelgroep

Zorg ervoor dat je merchandise past bij de interesses en behoeften van je doelgroep. Als je merk gericht is op sportliefhebbers, bied dan sportieve merchandise aan, zoals waterflessen of sporttassen. Als je merk gericht is op zakenmensen, bied dan merchandise aan zoals notitieblokken of luxe pennen. Dit zorgt ervoor dat je merchandise beter wordt ontvangen en effectiever is bij de doelgroep.

Wees voorzichtig met kleur

Kleuren zijn belangrijk als het gaat om merchandise, dus wees voorzichtig met het gebruik van verschillende kleuren. Te veel kleur kan afleidend en onprofessioneel overkomen. Blijf bij de kleuren van je logo en voeg slechts een paar extra kleuren toe die passen bij de thema van het evenement of de gelegenheid.

Kies een goede druktechniek

Er zijn verschillende druktechnieken beschikbaar om tekst of logo op merchandise te drukken. De keuze van de druktechniek is afhankelijk van het materiaal van de merchandise, het aantal kleuren en of je voor een duurzame of scherpe afdruk op korte termijn gaat. Zeefdruk, borduren, digitaal drukken zijn slechts enkele voorbeelden. Zorg ervoor dat de druktechniek past bij je ontwerp en de beoogde levensduur van je merchandise.

Bestel op tijd

Als je merchandise wilt laten bedrukken, dien je voldoende tijd inplannen voor het hele proces. Het ontwerpen, keuze van materialen, de drukwerkvoorbereiding en uiteindelijk de levering vraagt voor de juiste zorgvuldigheid. Bestel je merchandise minstens vier tot zes weken voor het moment waarop je ze wilt geven. Dit geeft je voldoende tijd om wijzigingen te maken en om eventuele onverwachte complicaties op te lossen.

Samenvatting

Succesvolle merchandise kan het visitekaartje van een merk zijn. Wanneer je deze vijf tips opvolgt, heb je meer kans dat je merchandise goed wordt ontvangen en effectiever is. Zorg ervoor dat je het juiste materiaal kiest, de doelgroep begrijpt, weet welke kleuren je dient te gebruiken, de juiste druktechniek kiest en zorg voor voldoende planning voor het besteltraject. Door deze tips te volgen, kan je jouw merchandise laten opvallen en een goede herinnering aan je merk achterlaten.

Bron: https://www.bedrukken.nl/

bedrukken