eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Mogelijkheden met raamfolie

raamfolie

Raamfolie kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Grote ramen zijn vaak erg mooi, alleen de inkijk en het gebrek aan privacy is een stuk minder. Voornamelijk als er dagelijks veel mensen langs het raam lopen. Een goede oplossing voor dit probleem is raamfolie. Dit laat voldoende dicht door maar zorgt ook voor privacy, hoeveel er door het folie te zien is, is zelf te bepalen. Zo is er namelijk witte en transparante raamfolie. Ook is er een tijdelijke raamfolie beschikbaar, namelijk statische raamfolie. Deze variant heeft geen lijmlaag en is daardoor makkelijk te hergebruiken, ideaal voor feest decoratie voor etalages en winkelpanden.

raamfolie

Semi-transparante glasfolie fotoprint

Een mogelijkheid die raamfolie heeft is het drukken van foto’s op hoge resolutie die vervolgens over grote panelen verdeeld kunnen worden. Dit geeft een erg leuk effect in kantoorpanden, zoals bij vergaderruimtes. Omdat de raamfolie transparant is maar niet glashelder is het mogelijk om de contouren te zien. Dit is handig om te zien of de ruimte bezet is, maar biedt genoeg privacy.

 Zandstraalfolie

Zandstraalfolie is een matte raamfolie die vaak in een lichtgrijze kleur is. Het is daarom uitstekend om te gebruiken voor een logo of huisstijl op het raam. De folie geeft namelijk een erg mooi contrast. De tekst of afbeelding wordt hier namelijk uit de folie gesneden, dit creëert een helder en natuurlijke uitstraling. Vaak wordt zandstraalfolie toegepast op winkelruiten en kantoorgebouwen. Omdat de zandstraalfolie ook erg goed werkt voor privacy wordt deze optie ook veel toegepast in sauna’s en dokterspraktijken.