eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Met deze 3 tips kom jij bovenaan in Google!

Je wilt een goed artikel schrijven en hiermee snel bovenaan in Google komen. Kan dat? Ja zeker! Als je in ieder geval de drie onderstaande tips volgt, kom je waarschijnlijk al een heel eind.

1. Schrijf over een actueel onderwerp

Bovenaan in Google

Is er iets in het nieuws van vandaag dat mensen hun aandacht trekt en is hier eerder nog weinig over geschreven? Als je schrijft over een nieuw onderwerp dat nu hot is, kan je snel bovenaan in Google komen. Je hebt namelijk weinig concurrentie en veel mensen zoeken hierop. Google zal ook zien dat jouw artikel net is geplaatst en dus heel relevant is.

2. Ga voor zoektermen met lage concurrentie

Met sommige zoektermen kom je niet (snel) bovenaan in Google, omdat je hierbij te veel concurrentie hebt. Er zijn echter ook zoektermen met lage concurrentie waarbij je een stuk meer kans maakt! Dit zijn vaak de longtail keywords, oftewel de zoektermen die uit meerdere woorden bestaan.

Via de Google Keyword planner kun je zien hoe hoog de concurrentie is. Het is ook slim om dit zelf nog even te checken door hierop te zoeken in Google.

Bovenaan in Google

3. Schrijf het allerbeste artikel

Wanneer is jouw artikel het waard om boven je concurrentie te staan? Juist, als dit het allerbeste artikel is! Zorg er daarom voor dat jouw artikel beter is dan dat van je concurrenten. Check de eerste paar zoekresultaten en bedenk wat jij beter kunt doen. Kun je een langer, uitgebreider, diepgaander en kwalitatiever artikel schrijven? Grote kans dat Google jouw artikel bovenaan plaatst!