eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Leidinggevende van een DTP-afdeling? Voorzie je personeel van workstations

workstation PC

Ben je de leidinggevende van een DTP (Desktop Publishing) afdeling of ben je op een andere manier verantwoordelijk voor het goed presteren van een afdeling waar met name designers werkzaam zijn? Dan ben je zonder twijfel al op de hoogte van het feit dat het in het bezit zijn van (de licenties van) de juiste programma’s een cruciale factor is voor succes. Je medewerkers kunnen simpelweg niet presteren wanneer ze niet over kwalitatief uitstekende ontwerpprogramma’s beschikken. Dat is echter nog niet het enige. Veel designers zijn namelijk van mening dat je pas écht goed kunt werken wanneer je de beschikking hebt over bijvoorbeeld extra grote beeldschermen, twee of drie schermen, extra snelheid en een apparaat dat niet te veel geluid maakt. Kortom, met een workstation PC zouden zij betere prestaties kunnen leveren dan met ‘normale’ PC’s, is de breed gedeelde gedachte. Dat dat waarschijnlijk klopt, daar kom je achter als je ook de volgende alinea leest.

workstation PC

Dit zijn de voordelen van workstations

Ten opzichte van reguliere computers hebben workstations de volgende voordelen:

  • Een workstation is een stuk sneller en gebruiksvriendelijker. Je personeel kan daardoor meer werk in dezelfde tijd verzetten.
  • Workstations zijn meestal stiller dan reguliere PC’s.
  • Bij sommige workstation aanbieders kun je je workstation zo laten samenstellen dat deze precies aan jouw wensen en eisen voldoet. Zowel qua software als hardware kun men volop aanpassingen doen aan bestaande modellen.

Workstations zijn tegenwoordig overigens zo comfortabel uitgerust dat je nog maar zelden je werkplek hoeft te verlaten. Maak dus zeker soms even een wandeling als je met een workstation werkt!