eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Het onderhoud van een sportveld groen en vakkundig

Het onderhoud sportveld is een taak die van de gemeente naar sportclubs zelf is verschoven. Dit is een extra taak voor een vereniging of club, die soms in het gedrang kan komen. Goed onderhoud van sportvelden moet namelijk professioneel en regelmatig gebeuren. Het is dus lastig dit bijvoorbeeld alleen door vrijwilligers te laten doen. Toch is een mooie groene grasmat wel hetgeen wat het verschil maakt tijdens een wedstrijd. Om prestaties te kunnen leveren, is een goed onderhouden sportveld van belang. Daarom biedt BTL het SportGarant dienstenpakket aan clubs en verenigingen. 

Sporten op een chemievrij onderhouden sportveld

Voor een vast en betaalbaar bedrag krijgt een club zo een vast dienstenpakket waardoor de velden altijd goed onderhouden erbij liggen. Een groot voordeel van SportGarant bij BTL is dat het onderhoud ook volledig chemievrij gebeurt. Kinderen en volwassenen spelen dus altijd op chemievrije sportvelden, waardoor buiten sporten ook 100% gezond is. Verder tast het onderhoud van een sportveld de natuurlijke omgeving niet aan rond een speelveld. Dit kan met chemische behandeling wel het geval zijn. 

BTL heeft een brede ervaring met chemievrij onderhoud en zet de juiste middelen in waardoor het resultaat duurzaam is. Hierdoor is de kwaliteit van het gras ook beter. Want chemievrij behandelen zorgt ervoor dat het bodemleven waarvan uit de grasmat groeit gezond blijft. Ook als sportvelden opnieuw moeten worden aangelegd kan BTL hierbij de helpende hand bieden. BTL heeft de kennis van velden en bodemstructuren om op de juiste wijze velden aan te leggen die sterk zijn, van hoge kwaliteit en chemievrij onderhouden kunnen worden. Met de aanleg wordt gewerkt met moderne machinerie, zoals de zogenaamde Fieldshapers.