eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Het belang van linkbuilding strategie

linkbuilding

Voor de beoordeling van je website is het aantal relevante links belangrijk. De links vertegenwoordigen een linkwaarde, deze heeft invloed op de pagerank van je website, de paginawaarde en de domeinwaarde. Een zoekmachine gebruikt deze waarden om te kijken hoe belangrijk jouw website is. Je kunt met linkbuilding ook gebruik maken van interne links, of het verkrijgen van backlinks. Hoe meer relevante links je hebt, hoe beter de website wordt beoordeeld. Hoe hoger je komt in de zoekmachines, daar is het allemaal om te doen.

linkbuilding

Wat is de beste manier om hoog te komen in zoekmachines?

Het binnenhalen van backlinks is niet de beste strategie om hoog te komen in de zoekmachines. Het maken van goede content zorgt ervoor dat andere jou content gaan delen. Natuurlijk kun je altijd bekend maken wat voor geweldige content jij maakt, door dit te delen op sociale media bijvoorbeeld. Zoekmachines en vooral Google houden van een natuurlijk linkprofiel. Linkbuilding van websites worden extra in de gaten gehouden, er wordt zelfs black hat seo tegengegaan.

linkbuilding

Onderdelen waar naar gekeken worden zijn onder andere waar komen je links vandaan, zijn ze relevant en hoeveel worden er aangemaakt in welk tijdsbestek. Maak je misbruik van linkbuilding dan zal de zoekmachine je straffen, veel websites voldeden niet aan de eisen en zijn gestraft met een Google penalty. Het kopen van grote hoeveelheden links is voor Google een alarmbel. Alleen natuurlijke linkprofielen komen hoog in de zoekresultaten te staan. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit kwalitatieve links en minder kwalitatieve links, die op een natuurlijke manier zijn verkregen verspreid over het jaar.