eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Geld beleggen in goud als alternatief voor sparen

Heeft u geld beleggen in goud of zilver al eens overwogen? In de afgelopen jaren is goud een steeds populairdere investering geworden onder particulieren. Zij vinden het rendement wat een spaarrekening hen biedt vaak niet hoog genoeg, waardoor ze naar alternatieven zoeken. Het investeren in goud is hier een goed voorbeeld van! Naast een investering in goud zou u ook naar een investering in vastgoed, bijvoorbeeld een tweede woning, kunst of aandelen kunnen kijken. Een investering in vastgoed is vaak echter behoorlijk ingewikkeld en een belegging in aandelen gaat niet zonder risico. Overigens geldt dat ook voor een belegging in goud, al ligt het daar iets anders. Aandelen in bedrijven zijn bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de stabiliteit van de aandelenmarkt en de prestaties van bedrijven. Dit geldt voor goud in een mindere mate.

Let wel, beleggen in goud brengt altijd een financieel risico met zich mee. Bij een daling van de goudprijs kunt u een deel van uw investering verliezen. Wees u hiervan bewust voordat u in goud belegt.

Verschillende manieren van geld beleggen in goud

Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt beleggen in goud. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om fysieke gouden voorwerpen te kopen. Denk aan kostbare gouden sieraden, een goudstaaf, enzovoorts. Bij de aanschaf van fysieke gouden voorwerpen bent u zelf verantwoordelijk voor het bewaren hiervan. Veel mensen laten dergelijke kostbaarheden in een kluis opslaan. Een goed alternatief voor deze vorm van beleggen in goud is het kopen van certificaten.