eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

De grote Duitse automerken

Wanneer men het heeft over automerken wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen de Duitse auto, de Franse auto en de Aziatische auto. Vaak staan de Aziatische auto’s bekend als goedkoop en de Franse als onbetrouwbaar. Hoeveel hiervan tegenwoordig nog waar is, is de vraag. Als we naar Duitsland kijken, staan de Duitse auto’s over het algemeen bekend als betrouwbare en goede auto’s. De meest bekende Duitse automerken zijn de merken Opel, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen en Audi. Waar BMW, Mercedes-Benz en Audi zich voornamelijk specialiseren in de luxere auto, staan Opel en Volkswagen bekend om hun betrouwbare middenklasse auto’s. De merken zijn ook populair voor de zakelijke lease, denk bijvoorbeeld aan een BMW i4 lease.

BMW door de jaren heen

Het merk BMW heeft een rijke geschiedenis. BWM is in 1912 opgericht als producent van vliegtuigmotoren, pas zo’n twintig jaar later is BMW zijn eerste auto’s gaan produceren. Onderhand is BMW één van de gevestigde merken in de autoindustrie en zijn ook de BMW motoren zeer geliefd. BMW heeft over de jaren veel verschillende modellen personenauto’s op de markt gebracht en brengt ook vaak vernieuwde versies van oude modellen uit. Een van de meest recente nieuwe modellen is de BMW i serie. Hierin heeft BMW momenteel vijf modellen. Dit is de eerste serie volledig elektrische auto’s van BMW.

De elektrische BMW i4

De BMW i4 is de eerste volledig elektrische grand coupé van BMW. De auto heeft vijf ruime zitplaatsen en een ruime kofferbak. De actieradius zit maximaal op gemiddeld 590 km op één batterij. Dit is aan de hoge kant vergeleken met andere elektrische auto’s. Opladen kan in anderhalf uur thuis. Bij een snellaadstation zit de auto zelfs in enkele minuten weer vol genoeg om 100 km af te kunnen leggen. Hierdoor is de auto geschikt voor woon-werkverkeer, maar kan je hem ook zonder problemen gebruiken om mee op vakantie te gaan. Net zoals bij normale benzine- of dieselauto’s, is er de keuze tussen aanschaf en BMW i4 lease.