eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

De EHBO cursus G4S

Als je een EHBO cursus wilt volgen of je wilt je werknemers deze eentje geven, dan kun je prima terecht bij G4S. Ze bieden verschillende cursussen aan, waarbij je de 17 onderdelen van EHBO allemaal leert kennen. Als je na het volgen van de cursus het examen met succes aflegt, krijg je het officiële EHBO certificaat dat door het Oranje Kruis wordt uitgereikt.

Basiscursus en herhaling
Als je nog geen EHBO diploma hebt, kun je een driedaagse cursus volgen. Deze kost 579 euro exclusief Btw. Het diploma is twee jaar geldig en daarna dien je een herhalingscursus te volgens om het weer te kunnen verlengen. Je kunt dit ieder jaar doen als je wilt. Je kunt zowel de reguliere eerste hulp cursus als de herhalingscursus volgen op een van onze locaties, maar het is ook mogelijk dat je een cursus op je werk volgt. G4S biedt namelijk ook de mogelijkheid om met een compleet uitgeruste wagen de cursus op locatie te houden.

Onderdelen EHBO
Een cursus voor EHBO bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij je een aantal handelingen leert die het leven van een persoon kunnen redden. Je leert medische verschijnselen herkennen en bepaalde letsels en aandoeningen van elkaar te onderscheiden zodat je zo snel en goed mogelijk iemand kunt helpen. Dit helpen komt in veel varianten voor. Het kan al het schoonmaken of ontsmetten van een wond zijn, maar ook het reanimeren van een persoon die een hartstilstand gekregen heeft. EHBO is heel uiteenlopend dus. Je leert ook handelingen die speciaal voor EHBO bij kinderen bedoeld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat je kunt doen als een kind iets opgedronken heeft dat giftig is. Of simpelweg aan het juist aanbrengen van een pleister of verband.

Vergoeding
Afhankelijk van je zorgverzekering is het vaak ook mogelijk om een deel van de kosten voor een dergelijke cursus terug te krijgen. Als je het voor het werk doet, zal je werkgever de kosten vergoeden.