eco-mover.nl

Mijn zakelijk blog

Heftruck opleiding volgen voor je werkgever

Logistiek

Als werknemer wil je het liefst zo breed mogelijk inzetbaar zijn. Een heftruck opleiding volgen kan een verstandige keuze zijn, om hieraan bij te dragen! Des te breder inzetbaar je bent, des te kleiner is de kans dat je ontslagen zal worden. Als de vraag binnen een bepaalde afdeling van het bedrijf waarvoor je werkt afneemt, kun je binnen een andere afdeling worden ingezet. Op deze manier blijft de werkgever baat hebben bij je inzet! Een heftruck opleiding volgen kan bij verschillende Nederlandse rijscholen. Een voorbeeld van zo’n rijschool is bijvoorbeeld Verkeersschool Wesseldijk. Deze organisatie heeft een ruime ervaring in het aanbieden van cursussen en lessen voor het behalen van diverse rijbewijzen en certificaten.

Heftruck opleiding

Noodzaak van een heftruck opleiding volgen

Het is in Nederland niet wettelijk verplicht om een heftruck opleiding te hebben gevolgd, voordat je een heftruck mag bestuderen. De ARBO stelt echter wel eisen aan de werkomgeving, waarin met een heftruck gewerkt wordt. Niet alleen de veiligheid van de bestuurder van een heftruck moet gegarandeerd kunnen worden. Ook andere werknemers moeten veilig op de werkplaats kunnen werken. Veel werkgevers zullen het daarom verstandig vinden, dat je een dergelijke opleiding volgt voor het gebruik van een heftruck tijdens je werk. De opleidingen worden in verschillende prijsklassen aangeboden. Wees je hierbij goed bewust van de verschillen.

Vorkheftruck

Goedkope of duurdere opleiding voor een heftruckbestuurder

Zoals reeds beschreven werd, worden de opleidingen voor het besturen van een heftruck binnen verschillende prijsklassen aangeboden. Er zit echter een groot verschil in de kwaliteit van deze opleidingen. Een goedkope opleiding wordt vaak niet erkend door het CBR, waardoor de waarde van een behaald certificaat aanzienlijk minder is. Daarbij kun je in geen geval deelnemen aan een examen van het CBR. Iets wat wel mogelijk is, wanneer je voor een erkende opleiding voor heftruckbestuurders kiest. Wist je dat een verzekeraar doorgaans geen schade vergoedt, als je geen door het CBR erkende opleiding hebt gevolgd?